Vi hjälper er med läsningen

Vi vet att många föräldrar tampas med ett bristande läsintresse hos sina barn.

Och ibland är det svårt att veta vad man ska göra för att det ska bli bättre. På den här sidan har vi därför samlat våra bästa tips för hur man kan hjälpa sitt barn att hitta läslusten, tillsammans med andra intressanta artiklar som har med läsning att göra.

För det är otroligt viktigt att kunna läsa.

Som vuxen behöver man cirka 50 000 ord i sitt ordförråd för att klara det dagliga livet. Barn som inte läser regelbundet kommer bara upp i cirka 15 000 ord. Detta kan få tuffa konsekvenser senare i livet, som att inte kunna utbilda sig till sitt drömyrke, läsa en nyhetstidning eller förstå brev från myndigheter.

Och det är aldrig för sent.

Det är viktigt att komma ihåg att det är aldrig för sent att börja läsa. Om ett sätt inte fungerar för er så finns det andra vägar att prova. Låt Läshjälpen hjälpa er hitta nya vägar att utforska – och nya metoder att testa.

Här är några bra artiklar att börja med:

 

För dig med barn som inte läser själva än:

Pojke-läser-bok-läshjälpen
Foto: Lyubov Kobyakova/Shutterstock

Förskoleläraren: Så lägger du en bra läsgrund för de minsta!

 

För dig med barn som läser själva:

Flicka-läser-bok-läshjälpen
Foto: Jacek Chabraszewski/Shutterstock

Så snackar du böcker med ditt barn

Lär dig skilja på olika sorts läsande

 

För dig som själv är en bokmal

Böcker kärlek hjärta
Foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Känslor bara en bokmal förstår

Ovärderliga life hacks från bokvärlden

 

Sara Dahlman